У име 120 малишана окупљених у спортском друштву, преносимо следеће саопштење за јавност у целости.

Нимало нисмо изненађени текстом нашег комшије Славомира Костића, јер човек до пензије мора да пљује по свему што се ради у нашој најлепшој Бањи. То је именовани у нападу поштења једном приликом признао.

Искрено, мислили смо да је бар толико човек, односно нормалан, да никада неће пљувати и отворено мрзети оне најмлађе. Оне за које и због којих се ради све што се ради у нашој Бањи.

Господине Костићу, оваквим срамним текстом нимало нисте покварили свој углед у месту у којем живите, јер угледа одавно немате међу нама који волимо своје место. И слободно наставите да лажете до пензије, али познавајући вас, знамо да ће то бити и после вашег одласка у пензију.

Бале, Бањчани нису слепи.

Смета вам Минералац? А где сте били кад је била депонија на бившем игралишту? Или је депонија ваш  природни амбијент, па вам није сметала?

А пре него сте написали толико лажи и глупости, јел’ сте знали да у оквиру Спортског удружења „Минералац“ постоји фудбалски, одбојкашки и карате клуб? Требали сте мало да се информишете кога имате задатак да пљујете. Није Фудбалски клуб предложен за јавно признање, већ Спортско удружење. Али, вама истина није битна. Вама изгледа није проблем да мрзите децу. Вама је посао да пљујете свачији поштен и честит рад. Додуше до пензије, како сте рекли.

А јел’ знаш Костићу, како је леп осећај кад радосна деца изађу на тренинг, кад се загрле после постигнутог гола, кад победе на турниру, кад се друже, кад сви у истој опреми крену аутобусом на утакмицу, кад на трибинама заједно ручају, чекајући финалну утакмицу?

У тексту наводиш да је ранији фудбалски клуб „Минералац“ био клуб свих Бањчана, а ми вас сада питамо: Чији смо ми? Одакле су деца, њих око 120, која тренирају у три секције? Јел’ наша деца нису из Врањске Бање ? Па ваљда вам је јасно чије је спортско удружење. Или треба да вам цртамо?

И у чије име тврдите да овај „Минералац“ није клуб Бањчана? Јел’ знате да су неки ранији председници и играчи ФК „Минералац“ буквално плакали од среће када су чули за идеју да се поново формира вољени клуб? А вероватно немате појма да су неки од њих и лично учествовали у акцији сређивања игралишта.

Али Костићу не објављујемо ово саопштење због вас лажова из Врањских, већ због деце коју окупљамо и за коју се трудимо да имају све услове за бављење спортом. Децу ћемо увек бранити да знате, нарочито од вас, таквих лажова и бесрамних битанги.

Господине Костићу, комшије не можемо бирати, али вам обећавамо да ћемо се резултатима борити против лажова као што сте ви. И ово признање је за нас додатни мотив да радимо још више. Никада нећемо стати.

Децу ти нећемо опростити!

Спортско удружење „ Минералац“

Председник,

Стевановић Бобан