NLB Banka Beograd i ove godine organizuje konkurs za najbolje projekte iz oblasti proizvodnje i prerade organske hrane. Konkurs je otvoren od 27. maja do 31. jula, a pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači koji poseduju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, sertifikat ili su u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju. Učešće je omogućeno i proizvođačima koji imaju grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Projekte možete dostaviti najkasnije 31. jula 2020. godine i to elektronskim putem na e-mail adresu organic@nlb.rs  ili poštom na adresu: NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 165v, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Projekat mora da sadrži kratak opis projekta (naziv i osnovni cilj projekta), detaljan opis aktivnosti na razvoju projekta uz navođenje realnih potrebnih i dovoljnih uslova za realizaciju, troškove realizacije projekta, očekivane rezultate i vremenske okvire realizacije, podatke o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu. Za individualne proizvođače potreban je dokaz o sertifikaciji (setrtifikat o organskoj proizvodnji) ili ugovor sa sertifikacionom kućom kao dokaz o započetom procesu sertifikacije, dok je za proizvođače kooperante, potreban grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje.

NLB Banka će tri autora projekata, koje stručna komisija proceni najboljim, nagraditi iznosom od po 500.000 dinara. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do kraja oktobra 2020. godine, a sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na br: 011 715 15 22 ili putem email-a: organic@nlb.rs .