Ministar finansija u Vladi Srbije  Siniša Mali danas je u poseti Vranju. On je obišao firmu „Ansal Stil“ doo Beograd, koja je 2017. godine zakupila deo proizvodnih pogona nekadašnjeg “Zavarivača”. Firma “Ansal stil” čiji je vlasnik Dragan Lakićević iz Surdulice po zakupu prostora pokrenula je proizvodnju konstrukcija za transpontere kojima se prevozi ugalj. Primarna delatnost ove kompanije je proizvodnja za mašinsku i rudarsku industriju.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, narodni poslanici Slaviša Bulatović i Nenad Mitrović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić, gradski većnici Bojan Kostić i Nebojša Zupančić i direktor Bizinis inkubator centra Nemanja Gligorijević.

Ministar Mali razgovarao je sa predstavnicima i radnicima kompanije. Izvršni direktor „Ansal Stil“ doo Beograd Aleksandar Nedeljković rekao je ovom prilikom  da planiraju proširenje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja. U ovoj firmi u Vranju zaposleno je 170 radnika, proizvodni pogoni prostiru im se na 13.000 metara kvadratnih, a plate kvalifikovanih i visokokvalifikovanih radnika se po rečima Nedeljkovića kreću se od 80.000 do 100.000 dinara.

– Zahvaljujući naporima ministarstva nekadašnja fabrika koja je ovde poslovala Zavarivač iz Vranja je preuzeta od strane Ansal grupe i radnici koji su tada bili na birou su preuzeti i zaposleni radnici sa strane. Fabrika je podignuta na zdrave noge, izvršen je remont hala i opreme i pokrenuta proizvodnja -kaže izvršni direktor “Ansal stil” doo Beograd Aleksandar Nedeljković i dodaje da su koristili deo mera iz paketa Vlade RS za saniranje posledica koronavirusa.

-Koristili smo mere koje su bile predviđene, isplata minimalca, svakako su radnici, veći deo je konkurisao i čuo sam među njima da su dobili podršku od 100 evra u dinarskoj protivvrednosoti. Mi ćemo sigurno konkurisati za sve ostale programe koji pomažu privredi to nam dosta znači, zaista nam dosta pomaže i bilo nam je u ovim teškim vremenima veliko rasterećenje – ističe Nedeljković.

Nakon obilaska firme „Ansal Stil“ ministar finasija  obilazi kompaniju “Simpo”.

Izvor: Vranjska plus