Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš – Odsek Vranje upisaće ukupno 190 studenata, u prvu godinu osnovnih strukovnih studija na akreditovanim studijskim programima: Mašinsko inženjerstvo, Zaštita životne sredine, Prehrambena tehnologija, Inženjerstvo nameštaja i enterijera, Drumski saobraćaj, Proizvodna ekonomija, Preduzetnički  menadžment.

U prvu godinu osnovnih strukovnih studija mogu se upisati kandidati koji imaju završeno srednje stručno obrazovanje u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju, koji polože prijemni ispit. Prijavljivanje kandisdata u prvom konkursnom roku počinje 22. juna i trajaće do 24. juna, dok će polaganje prijemnog ispita biti 1. jula ove godine.

Rang lista prijavljenih kandidata biće sačinjene posebno za svaki studijski program osnovnih strukovnih studija.

–     Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš –Odsek Vranje  utvrdiće jedinstvenu rang – listu svih kandidata sa ukupnim brojem bodova stečenih po svim kriterijumima konkursa, kako za kandidate koji se finansiraju iz budžeta, tako i za one koji plaćaju školarinu, obrazložila je dr Ljiljana Đorđević, profesor u ovoj školi.

Ono sto je potrebno je da svi kandidati prilikom prijave na konkurs podnose na uvid Orginalna dokumenta, a uz prijavni list  podnose fotokopije sledećih dokumenata: izvod iz matične knjige rođenih,  svedočanstva svih završenih razreda srednje škole, diplomu o završenoj srednjoj školi, potvrdu o uplati nadoknade za polaganje prijemnog ispita koja iznosi 5000 dinara.

Školarina za navedene studijske programe po godini za samofinansirajuće studente za državljanina Republike Srbije iznosi 50.000 dinara dok za strane državljane taj iznos je 1000 evra u dinarskoj protivrednosti.

Sve bliže informacije dostupne su na linku

https://www.visokaskola.edu.rs/informacije/obavestenja/1182-upis-2021