Krizni štab i Ministarstvo prosvete odlučili su kako će izgledati učenje od 1. septembra. Učenici od prvog do četvrtog razreda vraćaju se u školske klupe, dok će za starije učenike biti organizovana i onlajn nastava. Školama je dozvoljeno da odluče da li će nastavu realizovati uživo ili na daljinu, u zavisnosti od broja učenika i prostora.

Školska godina će početi 1. septembra, kao i do sad, tako da bi roditelji trebalo da počnu sa pripremom školskog pribora i maski, koje će biti obavezne. Maske, mogu da budu platnene koje se mogu prati ili one za jednokratnu upotrebu.

Da bi se omogućila fizička distanca, odeljenja sa više od 15 učenika biće podeljena.

Časovi će trajati pola sata i neće biti šetanja po hodnicima. Između smena vršiće se detaljna dezinfekcija prostorija i inventara, a za ne nošenje maski izricaće se ukori.

Biće izdato uputstvo za roditelje, a sa UNICEF-om se priprema i video koji će biti emitovan na svim nacionalnim frekvencijama, a koji se tiče ponašanja đaka u školama, ali i kako roditelji da obezbede da bolesna deca ne idu u školu, kako da se to proverava.