U okviru Dečje nedelje na Gradskom stadionu u Vranju održane su sportske aktivnosti ,,Deca i sport”. Učenici nižih razreda osnovnih škola družili su se Kristijanom Stošićem, državnim reprezentativcem u više atletskih disciplina i pobednikom Beogradskog maratona 2018. godine. Bila je ovo prilika da čuju nešto više o atletici, kao i važnosti svakodnevne fizičke aktivnosti.

-Na poziv Grada i gradskog većnika Nenada Đorđevića, danas se družim sa vranjskim osnovcima. Tu sam da im objasnim zašto je sport važan, kako se počinje, trenira, koji su osnovni koraci, koji je cilj trčanja i koliko je rada, truda i odricanja potrebno da bi se uspelo u sportu, rekao je maratonac Kristijan Stošić.

Ovom dešavanju prisustvovao je i  gradski većnik Nenad Đorđević. On je izrazio žaljenje što zbog pandemije izazvane koronavirusom ove godine nije moguće omasoviti sportske aktivnosti dece.

-Zbog nesigurne epidemiološke situacije današnje aktivnosti sveli smo na minimum. Sportskim aktivnostima u okviru ,,Dečje nedelje’’ promovišemo zdrave stilove života. Verujem da je naš proslavljeni maratonac Kristijan Stošić uspeo da dočara deci koliko je truda i energije potrebno da bi se postigli zapaženi rezultati, naglasio je Đorđević.

Program ,,Dečje nedelje” pripremljen je u saradnji sa udruženjem ,,Dečje srce” iz Beograda, koje je podržano od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.