Danas su predstavnici Centara za društvene integracije uručili donaciju menadžmentu Zdravstveog centra Vranje, namenjenu obolelima od virusa COVID-19 i zaposlenima u kovid sistemu.

U ime Zdravstvenog centra zahvalila se direktoka dr Ljiljana Antić, koja je rekla da je ova pomoć itekako značajna i predstavlja znak pažnje kako za obolele od virusa COVID-19 tako i za svo medicinsko osoblje koje radi u kovid sistemu.

Sredstva su prikupljena u periodu od  1. novembra  do 25. decembra u okviru akcije „Niste sami, mi smo uz vas“ – pomoć obolelima od virusa Covid-19, gde su građani donirali  sredstva za ličnu higijenu (dezinfekciona sredstva, alkohol, vlažne maramice, ubruse, toalet papir, higijenske maske, rukavice za jednokratnu upotrebu i ostali potrošni materijal koji se koristi u nezi obolelih od Covida 19). Vrednost prikupljene donacije iznosi 726.000 dinara.

Cilj akcije je pružanje podrške obolelima od korona virusa, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

–          Uz pomoć volontera CDI-a napravljeno je 200 paketića za obolele u kojima se, pored ostalog, nalaze i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje koje su građani  slali putem elektronske pošte i sandučića specijalno namenjenim za tu svrhu, postavljenim na pet lokacija u gradu. Na ovaj način građani su dali podršku i iskazali saosećanje. Prikupljeno su 243 poruke, od kojih je 200 odštampano, rekla je Anita Stojanović, predsednica Centra za društvene integracije.

U okviru akcije odazvalo se 47 pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija, privatnih preduzetnika i drugih ustanova iz Vranja, Vranjske Banje, Niša, Leskovca, Beograda, Surdulice, Novog Brda, Preševa, Svilajnca i Vršca, kojima se ovim putem javno zahvaljujemo na učešću-ističu volonteri.

 – Veliku zahvalnost dugujemo i Fondaciji Ana i Vlade Divac koja predvodi Koaliciju za dobročinstvo, a koja nas je podržala u  okviru konkursa „Slavimo filantropiju“, na čemu smo zahvalni, jer su nam time omogućili da budemo deo većeg projekta u svrhu širenja filantropije u okviru projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), poručuju iz Centra za društvene integracije koji po drugi put u toku ove godine doniraju pomoć Zdravstvenom centru Vranje.