Na svečanoj sednici povodom 31. januara, Dana grada u Pozorištu ,,Bora Stanković” gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković najpre je govorio o teškoćama u protekloj godini izazvanih epidemijom koronavirusa i zahvalio se zdravstvenim radnicima na velikom požrtvovanju i trudu.

-Pored svi problema uspeli smo da, u teškim trenucima, sačuvamo stabilnost finansijskog sistema lokalne samouprave. Sve obaveze izmirujemo na vreme, nema kašnjenja zarada. Budžet Grada je stabilan. Dobili smo i od Republike dodatnih 50 miliona dinara za očuvanje likvidnosti budžeta i na tome smo veoma zahvalni. Ulagali smo u infrastrukturu. Asfaltirali smo i pošljunčali na desetine ulica u seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Izgradili sportske terene, dečja igrališta. Nastavili smo sa realizacijom važnih projekata, koji su godinama gurani pod tepih jer su veoma zahtevni, i u finansijskom i infrastrukturnom smislu. Mislim na rekonstrukciju ulice Bore Stankovića i Gradskog parka. Nastavili smo sa izgradnjom stanova za pripadnike službi bezbednosti, počeli rekonstrukciju paviljonskog dela Bolnice, koji je vredan 1.4 milijarde dinara. Ovo je kapitalan projekat za Grad Vranje i radimo ga uz pomoć Vlade i Predsednika Republike Aleksandra Vučića, rekao je gradonačelnik.

Takođe, dodao je da je zapošljen veći broj, uglavnom mladih ljudu i da je u ritejl parku ,,Zona” posao dobilo blizu 300 naših sugrađana. Naglasio je da se u ovoj godini neće menjati prioriteti i da se nastavlja borba protiv koronavirusa, borba za očuvanje zdravlja i života naših sugrađana i organizacija vakcinacije.

-Grad će nastaviti da projektno finansira zarade lekara i medicinskog osoblja jer oni zaslužuju da rade. Ovi mladi ljudi su to dokazali i svojim angažovanjem tokom prethodne godine, predano radeći u Kovid sistemu. Ovo je godina izazova, ali verujem da ćemo realizovati najveći broj planiranih aktivnosti. Nastavićemo sa podrškom najboljim učenicima i studentima, đacima prvacima, programu vantelesne oplodnje, kao i porodicama sa duplim blizancima i trojkama. Očekuje nas finalizacija rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, saobraćajne žile kucavice u gradu, kao i Gradskog parka, koji će sigurno biti jedan od najlepših u Srbiji. Rekonstrukcija ulice Partizanski put, izgradnja kružnog toka kod gornje kasarne, Regionalnog centra za vanredne situacije, proširenje deponije ,,Meteris” koja će dobiti regionalni karakter, kao i završetak izgradnje Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, naši su infrastrukturni prioriteti. Mnoge su velike stvari urađene kada vas pokreću ljubav i vera u ono što radite. Mi volimo svoj grad i verujemo da zaslužuje maksimum naših napora da ga učinimo dobrim mestom za život, istakao je Milenković.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa predsednikom Skupštine grada dr Dejanom Tričkovićem uručio je najviša gradska priznanja. Dobitnici ,,Javnog priznanja 31. Januar” u vidu diploma su: Zdravstveni centar Vranje, zbog izuzetnog rezultata na unapređenju zdravstvene zaštite, Zdravstvena ustanova ,,Apoteka Vranje”, zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i vanrednog izvršavanja zadataka za vreme vanrednog stanja i epidemije Kovid 19 i Zavod za javno zdravlje Vranje, zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i izvršavanja zadataka na planu zaštite i bezbednosti građana. U ime nagrađenih prisutnima se obratila direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić. Na svečanosti je prikazan promo film ,,Postojan grad”. U umetničkom delu programa nastupila je Ivana Tasić, vokalni solista.